x-ƒ (x_f)

x-ƒ: Ko es izdarīju? Kad..

2003. gada 2. maijs, 1:22 pm, 3 atsauksmes / pievienot vēl

Ko es izdarīju?

Kad šonedēļ savā žūrnālā ieliku linku uz Ninas Simones dziesmu Mississippi Goddam, es to izdarīju vienkārši tāpēc, ka tā man patīk. Izrādās, ka tā ir ļoti nopietna un tika radīta ļoti skumja iemesla dēļ. Vakar pārskatīju pēdējo divu nedēļu neizlasītās "Dienas" un atradu rakstiņu par Ninu Simoni. Es zināju, ka kopš 21. aprīļa viņas vairs nav, tomēr neko par viņu pašu daudz ne. Izrādās, viņa bijusi arī pianiste.

"Talantīgā un dziļi emocionālā dziedātāja no Ziemeļkarolīnas cilvēku atmiņā ierakstījusies plašā stilu spektrā no gospeļmūzikas līdz Džordža Gēršvina džezam. Viņas slavenākais hits ir My Baby Just Cares For Me (1957), kas spēja arvien piesaistīt viņas mūzikai vairākas jaunas paaudzes un 1987.gadā tika izmantots kā Chanel No.5 muzikālā zīme. Pazīstamāko hitu vidū ir arī Dž. Gēršvina I Love You Porgy, Kurta Veila Pirate Jenny, pret rasismu vērstā dziesma Mississippi Goddam, ko dziedātāja sacerēja, pārdzīvojot četru bērnu bojāeju uzspridzinātajā melnādaino baznīcā Alabamas štatā. Pati Nina Simone bija brīnumbērns ģimenē, kurā auga astoņi bērni. Viņa studējusi klavierspēli prestižajā Ņujorkas Džuljarda skolā, kas melnādainai jaunietei tolaik, 50.gados bija reta iespēja. Būdama soul mūzikas karaliene, N. Simone savu īpašo balsi savienoja ar klasiskā pianisma skolu."

(dzēsts komentārs)
x-ƒ (x_f, MacOS)

x-ƒ: vienk būtu jāizņem..

2003. gada 2. maijs, 1:43 pm, atbildēt

vienk būtu jāizņem viens lieks <TABLE> un viss. jo viņam nav otrās pusītes. tāpat kā man :)
kādu laiku tā tomēr atstāšu. lasi caur friend-listi kā pārējie.
nožēlojami, ka neļauj komentēt savus postus, maita tāds! :)
Lasi starp rindiņām: MacOS
 
Princese Zeltīte (elina)

Princese Zeltīte: mees nezinam paaraak..

2003. gada 2. maijs, 1:43 pm, 1 atbilde / atbildēt

mees nezinam paaraak daudz.
 
x-ƒ (x_f, GrayesBaby)

x-ƒ: un tik pat daudz ir to..

2003. gada 2. maijs, 1:50 pm, atbildēt

un tik pat daudz ir to lietu, kuras tiek vienkārši aizmirstas (kaut vai pateikt), un pienāk tāds brīdis, kad jau ir par vēlu
Lasi starp rindiņām: GrayesBaby